Easy Way nieuws

 • Eens per twee jaar heeft de zomer een extra oranje tintje, Nederland is in rep en roer, straten zijn versierd en we eten massaal oranje vla en –tompouce. Ik vraag me dikwijls af of dit typisch Nederlands is of dat andere landen dezelfde gekte kent.

   

  Vier jaar geleden in Zuid Afrika baarde Nederland opzien door de finale van het WK voetbal te halen, maar ook door de zogenaamde Bavaria babes. Nederlandse dames in strakke jurkjes die zich achter het Nederlands elftal schaarden en vaak close-up in beeld te zien waren.

   

  Onlangs heb ik gelezen dat uit een onafhankelijk onderzoek is gebleken dat  grote landen toernooien  altijd voor verbroedering tussen de verschillende landen zorgt, maar ook tussen de verschillende seksen. Tribunes zijn gevuld met mannen en vrouwen uit alle hoeken van de wereld. In Nederland vindt meer dan 60% van de mannen het leuk om met dames het WK voetbal te kijken en mannen  waarderen het dat de dames zich niet met voetbal inhoudelijke zaken bemoeien en weten wanneer ze stil moeten zijn.

   

  Er is ook onderzoek gedaan naar de verschillende tenues van de deelnemende landen en dan in het bijzonder de kleurstelling. Wat blijkt? Nederland en Brazilië hebben qua kleur het meest vrouwelijke tenue en Frankrijk het meest mannelijke. Het kan geen toeval zijn dat beide “vrouwelijke landen” bekend staan om het mooie voetbal en de kleurrijke supportersscharen. Alleen hier al om geloof ik in een finale Nederland – Brazilië.

   

  Laat deze zomer een feest worden voor ons allemaal waarin het vooroordeel dat voetbal een mannensport is wordt weggenomen. Een feest dat grenzen tussen seksen, maar ook tussen verschillende groeperingen wegneemt en zorgt voor een trots “oranje” gevoel.

   

  Ik wens jullie allemaal een mooi WK.

   

  Met vriendelijke groet,

  Sander Overduin

  Commercieel directeur

1 Reactie op “Oranje op vrouwelijke wijze naar de wereldtitel?”

 1. Mooi gezegd!

Reageer

FOUT: si-captcha.php plugin geeft aan dat GD afbeelding support niet werd gedetecteerd in PHP!

Neem contact op met uw web host en vraag hen waarom GD afbeelding support niet geactiveerd is voor PHP.

FOUT: si-captcha.php plugin geeft aan dat de imagepng functie niet werd gedetecteerd in PHP!

Neem contact op met uw web host en vraag hen waarom imagepng niet geactiveerd is voor PHP.

Nieuws